Soluții antimucegai moderne: batoanele congelate

Igrasia – un duşman ce nu poate fi eliminat, tu fiind osândit să trăieşti toată viaţa alături de el? Nimic mai fals. Mucegaiul de pe pereţi poate fi înlăturat, ideea e să găseşti soluţia ideală pentru tine şi pentru sănătatea pereţilor tăi. Există numeroase metode ce ne promit că ne scapă de mucegai, atât cele tradiţionale, cunoscute de majoritatea lumii, cât și soluții antimucegai moderne, mai puţin cunoscute şi care se remarcă prin originalitate şi ne promit să ne scape într-un mod eficient de mucegai. Este şi cazul metodei ce implică batoane congelate. În rândurile de mai jos vei putea afla în ce constă aceasta.

Solutii antimucegai modernePrin batoane congelate înţelegem o serie de substanţe chimice, alcătuite printre altele şi din clorură de sodiu, care contribuie la dobândirea proprietăţii de impermeabilitate. Acestea sunt ţinute la congelator pentru a îngheţa, pentru ca apoi, când ele se află în stare solidă, sub forma unor batoane, să fie folosite de noi pentru a le introduce în găurile pe care tot noi sau diferite persoane specializate în acest domeniu le vor face în perete. Aceste găuri trebuie realizate, de preferat, la baza peretului şi de asemenea, în partea exterioară a acestuia. Astfel, apa este direcţionată spre partea de jos a casei, iar următoarea ei oprire şi, în acelaşi timp şi ultima, va fi în pământ. În plus, aceste găuri trebuie plasate la o distanţă de aproximativ 10 cm una de alta, iar adâncimea lor trebuie să fie cu aproximativ 2 cm mai mică decât cea a pereţilor.

Odată introduse în perete, batoanele revin la starea iniţială, adică la starea lichidă, iar substanţa din interiorul lor se cristalizează şi pătrunde tot mai bine în perete. În aceste condiţii, peretele nu mai este poros şi nu mai permite trecerea apei. Iar mucegaiul nu va mai avea parte de un mediu propice apariţiei şi dezvoltării, aceste batoane ţinându-l la distanţă. Important este ca acest proces să fie realizat cu mare atenţie, deoarece în cazul în care găurile nu au fost astupate bine sau suprafaţa peretului nu este omogenă, este foarte posibil ca, în timp, substanţele să se scurgă până când se vor termina, iar efectele dorite de tine vor înceta să mai apară.

Batoanele congelate se remarcă printr-o mare durabilitate, de minim 25 de ani, timp în care ele nu prezintă nicio fisură, fiind foarte rezistente la orice tip de factori. După ce depăşesc perioada de 25 de ani, se întâmplă uneori să fie necesare anumite reparaţii, însă doar de mică amploare. În asemenea condiţii, se înţelege de la sine faptul că ele sunt foarte costisitoare, însă avantajele pe care ele ţi le oferă, precum şi durata mare de timp în care ele se manifestă ar trebui să încline balanţa în favoarea cumpărării şi utilizării lor.

Există şi câteva dezavantaje ale substanţei utilizate în cadrul acestei metode, dar care privite per ansamblu par nesemnificative. De exemplu, trebuie ştiut faptul că în cazul în care această substanţă intră în contact cu materiale precum cărămida sau betonul, poate determina apariţia unor mici pete de culoare albă, care însă pot fi îndepărtate cu ajutorul unui acid slab. De asemenea, trebuie să fiţi atenţi ca această substanţă să nu intre în contact cu vopseaua peretelui, caz în care nu veţi mai putea face nimic decât să zugrăviţi din nou. De asemenea, este recomandat să nu fie utilizat în cazul clădirilor noi, în cazul lor fiind recomandate alte metode antimucegai, la fel de eficiente.

Aşadar, noi ţi-am oferit avantajele şi dezavantajele acestei soluții antimucegai moderne, rămânând ca tu să analizezi şi să te gândeşti dacă ea se potriveşte sau nu nevoilor tale. Ca alternativă citește și articolul Soluții antimucegai eficiente și moderne sau celalate articole pe tema solutiilor antimucegai.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Un comentariu “Soluții antimucegai moderne: batoanele congelate

  1. Pingback: Solutii antimucegai eficiente si moderne | sfaturipractice.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *