4 Solutii antimucegai pentru pereti

Majoritatea dintre voi se confrunta cu problema mucegaiului pe pereti. Din fericire, exista diverse solutii antimucegai pentru pereti. Unii merg pe varianta metodelor traditionale, considerandu-le mai eficiente si mai usor de manevrat. In articolul de fata va vom prezenta care sunt cele 4 metode traditionale si cum pot fi ele utilizate pentru a va oferi cele mai bune rezultate.

Piatra vanata

solutii antimucegai pentru peretiUna din aceste solutii antimucegai pentru pereti consta in utilizarea sulfatului de cupru, cunoscut si sub numele de piatra vanata. Mai intai, aceasta trebuie lasata intr-un vas cu apa pana observam ca se dizolva si solutia devine mai concentrata. Apoi, urmatorul pas consta in a inmuia trafaletul in solutia obtinuta si de a o aplica in zonele afectate de mucegai, dar si in zonele apropiate acestora. Dupa ce se usuca zona in care am aplicat piatra vanata dizolvata, urmeaza si ultimul pas si anume acela de a varui. Avantajul major al acestei metode este pretul accesibil, dar si usurinta cu care se poate aplica.

Zeama bordeleza

Solutii antimucegai pentru peretiPiatra vanata in combinatie cu varul stins produc o solutie, si anume: zeama bordeleza, foarte eficienta si ea in combatarea mucegaiului. Cantitatile necesare de ingrediente folosite pentru crearea acestei zeme difera in functie de concentratie, astfel la o concentratie de 1% se folosesc 100 litri de apa, 1 kg de piatra vanata si 2 kg de var stins. Ceea ce trebuie sa faci este sa lasi atat piatra vanata, cat si varul stins la dizolvat. Primul dintre aceste ingrediente trebuie pastrat intr-un vas de lemn sau plastic, in care se afla aproximativ 5 litri de apa, preferabil calda. Iar varul stins trebuie lasat la dizolvat intr-un vas in care se afla aproximativ 10 litri de apa. Apoi, cand observam ca ambele s-au dizolvat trebuie sa le adaugam pe rand intr-un alt vas, in care sa avem pregatiti 90 de litri de apa si sa amestecam bine pentru ca sa obtinem combinatia dintre cele 2 ingrediente, si anume zeama bordeleza, care se va aplica pe perete in zonele afectate de mucegai, cat si in zonele apropiate acestora, pentru a preveni o viitoare aparitie a nedoritelor pete. Un eventual dezavantaj al acestei solutii antimucegai pentru pereti este acela ca necesita mult timp de pregatire, precum si mari cantitati de apa. Insa, este util de stiut ca aceasta zeama nu este folositoare doar pentru a inlatura mucegaiului, dar ea poate fi folosita si pentru a stropi fructele si legumele, cu scopul de a le creste nivelul de substante nutritive. Insa, in acest scop, in amestec trebuie adaugat si aracet, pentru ca zeama sa se prinda de fructe si legume.

Clorura de calciu

Lista cu solutii antimucegai pentru pereti continua, avand inscrisa ca ingredient si clorura de calciu. Ceea ce trebuie sa faceti este sa indepartati tencuiala, iar apoi cu ajutorul trafaletului sa aplicati clorura de calciu in 4 straturi. In plus, daca doresti rezultate eficiente in ceea ce priveste inlaturarea mucegaiului trebuie sa stii ca trebuie sa apesi foarte puternic trafaletul pe perete, pentru ca solutia sa intre foarte bine in perete. In caz contrar, eforturile tale vor fi zadarnice. Tencuiala trebuie reaplicata abia dupa o saptamana de la aplicarea solutiei. Insa, si de data aceasta vom utiliza clorura de calciu, mai precis in pregatirea mortarului. Spre deosebire de piatra vanata, clorura de calciu are un pret mai ridicat, dar acesta continua sa fie accesibil buzunarului fiecaruia.

Hipocloritul de sodiu


Probabil solutia antimucegai pentru pereti care se bucura de cele mai multe avantaje este hipocloritul de sodiu, deoarece are cel mai mic pret dintre toate solutiile prezentate anterior si nu presupune mari eforturi in practica. Tot ceea ce avem nevoie este o sticluta cu pulverizator, in care sa turnam hipoclorit de sodiu. Apoi, noi nu trebuie decat sa pulverizam zonele afectate cu hipoclorit de sodiu si sa deschidem fereastra pentru aproximativ 4 ore, pentru a se aerisi casa.

Asadar, putem observa ca metodele traditionale sunt eficiente, ieftine si usor de utilizat, fara a contine igrediente daunatoare.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

4 comentarii la “4 Solutii antimucegai pentru pereti

  1. Pingback: Tencuiala antimucegai pentru evitarea mucegaiului

  2. Pingback: Află care sunt cele mai utile solutii antimucegai

  3. Pingback: Efectele mucegaiului asupra sănătății | sfaturipractice.ro

  4. Pingback: Solutii antimucegai eficiente si moderne | sfaturipractice.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *