Tencuiala antimucegai pentru evitarea mucegaiului

Probabil şi tu eşti una din numeroasele persoane care au avut nenorocul de a se confrunta cu problema mucegaiului apărut pe pereţii locuinţei. Iar motivul pentru care probabil te afli aici, este acela de a căuta o soluţie cât mai eficientă care să îţi asigure faptul că mucegaiul este o realitate ce în curând va deveni istorie în viaţa ta.Ei bine, te afli la locul potrivit, deoarece în acest articol vei afla mai multe detalii despre o metodă modernă de înlăturare a mucegaiului, şi anume: tencuiala antimucegai sau antiumezeală.

Cum se aplică tencuiala antimucegai


tencuiala antimucegaiÎnainte de a prezenta beneficiile pe care tencuiala antimucegai ţi le poate oferi, trebuie să vedem cum anume realizezi această tencuială, având în vedere că în construcţia ei nu se urmează aceeaşi paşi ca la realizarea altor tencuieli obişnuite. În primul rând, trebuie să îndepărtezi complet vechea tencuială. Apoi, trebuie să ştii că această tencuială trebuie aplicată în straturi, a căror grosime nu este indicat să depăşească valoarea de 1 cm, iar primul strat trebuie să fie unul de amorsă, iar până la aplicarea celui de-al doilea strat trebuie aşteptate două zile. În plus, un alt lucru bine de ştiut este acela că între aplicarea fiecărui strat tu trebuie să aştepţi preţ de câteva ore, uneori chiar mai mult de 10 ore. Trebuie să ştii de la început că aplicarea acestei tencuieli este o muncă ce necesită multă răbdare şi migală, iar orice pas nerespectat, oricât ţi s-ar părea de neimportant, poate provoca diverse probleme, precum aceea a alunecării mortarului de pe perete, astfel încât tencuiala îşi pierde orice calitate. În plus, la realizarea tencuielii trebuie să ai în vedere ca aceasta să fie cât mai netedă, orice denivelare nefiind benefică. De asemenea, un alt pas constă în udarea zonei cu stropi mici, de exemplu, prin pulverizare, pe o perioadă de aproximativ 3 zile. Ultimul pas presupune finalizarea tencuielii, însă doar atunci când observăm că aceasta este complet uscată. Pentru vopsirea ei nu vom folosi orice tip de vopsea, ci doar pe acelea antimucegai.

Beneficiile tencuielii antimucegai

Acum că am aflat în ce constă procesul de tencuire, să trecem la beneficii. Un principal avantaj al acestui tip de tencuială este acela că poate fi folosit atât pe partea interioară a peretului, cât şi pe cea exterioară, oferindu-vă posibilitatea de a alege cea mai bună alternativă pentru dumneavoastră. Apoi, faptul că reuşeşte să distrugă ciupercile saprofite, principalele vinovate pentru apariţia mucegaiului, se datorează faptului că materialele utilizate în realizarea acestei tencuieli sunt foarte dense, dar şi datorită faptului că pelicula care se formează deasupra ei nu permite pătrunderea apei în perete. De asemenea, acest tip de tencuială se mai remarcă prin faptul că reprezintă o permeabilitate la vapori de 5 ori mai mare decât o tencuială obişnuită. Această tencuială nu înlătură doar mucegaiul, ci şi orice alt disconfort cauzat de mirosuri neplăcute sau umezeală, în acest ultim caz deoarece el permite o uscare foarte rapidă a peretului. Această uscare se datorează la rândul ei faptului că există un proces continuu de difuziune şi evaporare la nivelul tencuielii. Lista cu avantaje continuă prin faptul că această tencuială este foarte durabilă, fiind foarte greu de distrus. În mod normal, o tencuială obişnuită se distruge în timp din cauza sărurilor transportate de apa ce trece prin perete, însă în cazul tencuielii antimucegai apa nu are acces şi, în mod automat, nici sărurile transportate de aceasta, tencuiala antimucegai permiţând trecerea apei doar sub formă de vapori. In cazul tencuielilor vechi poti incerca si solutiile antimucegai traditionale.

Având în vedere cele menţionate mai sus, se poate observa faptul că tencuiala antimucegai presupune nu neapărat o muncă grea, dar cu siguranţă o muncă a cărei durată se întinde pe câteva zile, chiar săptămâni. Însă, acest lucru nu trebuie să vă sperie, deoarece beneficiile se află în avantaj numeric şi e de la sine înţeles faptul că dacă dorim să avem parte de lucruri bune, trebuie să depunem efort.

Vezi și alte metode mai puțin radicale de îndepartare a mucegaiului în articolul ” Află care sunt cele mai utile solutii antimucegai ” sau vezi toate articolele din sectiunea Solutii antimucegai.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

2 comentarii la “Tencuiala antimucegai pentru evitarea mucegaiului

    • Se gaseste la Praktiker, Baumax dar si la magazine cu profil materiale de constructii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *