Tort de ciocolată altfel

tort de ciocolată altfelTort de ciocolată…

De multe ori când avem invitați vrem să îi surprindem cu ceva interesant, mai ales pe plan culinar. Aproape oricui îi place ciocolata, așa că un tort de ciocolată e sigur binevenit după o masă copioasă. Sau poate că nu!? Reacția poate fi: „ah, prea dulce!”, „țin dietă”, „iar tort de ciocolată…”. Sau poate pur și simplu invitații au mancat prea mult și nu mai e loc pentru desert. Putem combate aceste comentarii și reticența de a-i face măcar să guste? Ar fi…

…și o alternativă?

Alternativa poate consta într-o formă diferită și ingrediente diferite. În loc de blat și o cremă dulce sau flori din marțipan putem opta pentru cupele de ciocolată umplute cu fructe proaspete sau congelate, combinate sau nu cu înghețată de diverse sortimente și, neapărat, frișcă.

Ingredientele și cele necesare pot fi cumpărate ieftin și ușor de la orice hipermarket. Baloane mici găsiți în pachete de câte 10, 20 sau 30 de baloane de diverse culori în zona jucăriilor pentru copii sau în zona party.

Ciocolata indicată ar fi ciocolata vrac, pentru că e și mai bună pentru ceea ce vrem să facem, dar și mai ieftină. Cât despre restul ingredientelor, acestea depind de imaginația voastră. Nu vă limitați la fructe, frișcă și înghețată. Gândiți-vă și la alte combinații auzite și nemaiauzite: ciocolată cu mentă, ciocolată cu nucă, ciocolată cu alune, ciocolată cu miere, ciocolată cu gem, ciocolată cu rom și, nu în ultimul rând, combinația mea preferată, ciocolată cu dragoste :)

Așteptăm comentariile voastre să ne spuneți cum v-au ieșit cupele din ciocolată. Oare cum ar arăta cu ciocolată albă? Motivul nu ar fi doar o alternativă estetică de culoare, ci și faptul că cei mici ar putea mânca, fără să ne facem griji că nu dorm la noapte. Ciocolata albă nu conține cacao, ci doar diferite esențe.

P.S. Mulțumim celor de la Mosogourmet pentru video!

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *