Uleiul de ricin pentru creşterea părului

Ai avut o experienţă neplăcută la coafor? Ai cerut să ţi se taie doar vârfurile despicate şi te-ai trezit cu o poadabă capilară mult mai scurtă, care nu este întocmai pe placul tău? Sau poate te-ai decis doar să îţi creşti părul şi să grăbeşti oarecum acest proces, însă fără a investi în tot felul de produse comerciale scumpe care îţi promit acest lucru? În acest caz, uleiul de ricin este cel mai potrivit pentru tine. Acest ulei, care se extrage din seminţe de ricin, are un efect purgativ puternic, însă pe lângă atribuirea lui în medicină, el este foarte apreciat şi în îngrijirea personală, uleiul natural fiind primul produs care se menţionează când vine vorba despre creşterea părului. Aşadar, dacă vrei să îţi creşti părul, urmează sfaturile mele despre acest tratament economic şi vei vedea cum efectele nu vor întârzia să apară.hair

De unde poţi cumpăra uleiul de ricin? Uleiul de ricin se poate procura din farmacii sau magazine naturiste, cea mai mică sticluţă – cea de 30 ml – fiind în jur de 5 lei. Preţul poate varia în funcţie de farmacie/plafar şi de mărimea recipientului.

De câtă cantitate de ulei ai nevoie? Din experienţa mea, pot spune că în jur de 30 ml, adică cel mai mic recipient care se găseşte, ajunge pentru o singură utilizare. În schimb, dacă vei cumpăra o cantitate mai mare, cum sunt sticluţele de 100 ml sau chiar 150 ml, este mai economic şi vei avea acasă produsul pentru mai multe utilizări.

De ce ai nevoie în afară de ulei? Vei avea nevoie de un vas în care să poţi încălzi uleiul (preferabil pe aragaz şi nu în cuptorul cu microunde), o pensulă cu care se aplică vopseaua, cască pentru duş sau folie şi un prosop. Îţi recomand ca toate acestea să ţi le pregăteşti, să le ai la îndemână când începi să aplici uleiul. E indicat să îl aplici în baie.

Cum se aplică tratamentul? Aplicarea uleiului poate fi puţin mai anevoioasă, deoarece vorbim despre un ulei gros şi consistent, dar merită efortul; de asemenea, să ai în vedere că uleiul de ricin trebuie aplicat mereu pe părul uscat! Să trecem la treabă: după ce uleiul a fost încălzit, împarte părul pe secţiuni, exact ca în cazul vopsirii şi cu pensula specială aplică tratamentul pe rădăcini, iar la final şi pe vârfuri, deoarece este benefic şi pentru vârfurile deterioarate, subţiate. În cazul în care îţi este mai comfortabil sau poate nu dispui de o pensulă, poţi aplica uleiul şi cu degetele. După ce ai terminat cu aplicarea uleiului, masează-ţi scalpul timp de câteva minute, cu asta stimulându-ţi circulaţia sangvină. Pentru ca uleiul să acţioneze mai uşor, pune-ţi casca de duş sau folia şi un prosop peste, pentru a asigura căldura necesară şi aşteaptă cel puţin două ore. Dacă activitatea îţi permite, lasă uleiul pe păr şi mai mult, eventual chiar peste noapte. Când vrei să îţi îndepărtezi uleiul, spală părul fără a mai folosi balsam sau mască. Tratamentul pentru creşterea părului trebuie utilizat săptămânal. Uleiul de ricin nu ajută doar la creşterea părului, ci şi a genelor şi a sprâncenelor, aşadar foloseşte-l cu încredere!

Dacă ai întrebări, nelămuriri sau ştii şi alte tratamente care ajută la creşterea părului, nu ezita să ne scrii!

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *